vackra västerbotten i mitt hjärta. gillar inte vinter, men älskar femte årstiden som bara finns här uppe. Vårvintern. Bonheur betyder Lycka
3 stories
·
0 followers

Rävens år

1 Comment

Vi var i en affär idag där det stod en uppstoppad räv i ett hörn. Jag vet visserligen inte om det brukade vara en riktig räv eller om den var konstgjord i rent prydnadssyfte men jag råkade hur som helst sitta på en stol strax bredvid den eftersom det var där det råkade stå en stol i just den affären och jag gillar min familjs shopping bäst om mitt höftparti befinner sig i nittio graders vinkel.

Det var först efter tio minuter eller så som jag insåg att den där räven var som ett Rorschachtest för småbarnsföräldrar. Jag kunde med relativt felfri precision avgöra vilka förbipasserande som hade barn och i vilken ålder det barnet var helt baserat på om föräldern ifråga började få nervösa tvångsryckningar i ena ögonlocket som gick i takt med ”What the fox say” eller om de istället började slå sig själva hårt med knogarna in i hörselgångarna samtidigt som de galenpersonmumlade ”Swiper inte stjäla. Swiper inte stjäla. Swiper inte stjäla!”.

De föräldrar som uppenbarligen hade två barn, ett i varje ålder, kände jag igen på att när de såg räven så exploderade deras huvuden.

Om du läser det här och inte har små barn barn och ändå förstår båda de popkulturella referenserna så behöver du antingen skaffa barn eller en lite mer intellektuellt stimulerande fritid.

Det är det jag försöker säga.

Read the whole story
Bonheur
3758 days ago
reply
Hahaha "dingdingdingdidididididing"
iPhone: 64.916489,19.481079
Share this story
Delete

Halloween 2013

1 Comment
Så här såg jag ut detta år. Gjorde jag en maskerad mask av min "egen" hy. Var osäker på om jag verkligen skulle få till den. Och om masken skulle hålla hela kvällen. Men det gjorde den:D
Nu är det helt år till nästa gång, men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge:)
This year I looked like this. I made a masquerade mask of my "own" skin. I was a little unsure if I would get the result I wanted, and if the mask would hold the entire evening. But it did:D
Now it´s a whole year until next time. But hey, plenty of time to plan next makeup:)

Read the whole story
Bonheur
3827 days ago
reply
Wow!
iPhone: 64.916489,19.481079
Share this story
Delete

Istället för fysik förvirring

1 Comment

Jag yrade ju för ett tag sedan om att jag blir vimmelkantig av alla motstridiga budskap man matas med om om träning och viktminskning och att jag skulle skriva ett inlägg om det. Nedan har jag ställt några tvärsäkra påståenden mot varandra, det blir ganska fånigt när man läser dem tillsammans och jag grips av tvivel – är det ens möjligt att komma i form?

1. Det är ju enkel matematik – gör bara av med mer kalorier än du stoppar i dig! Men å andra sidan kan kroppen bli inställd på “svält” om du äter för lite och därmed sluta bränna fett.

2. All träning är bra träning men om du tränar mindre än 30 minuter så förbränner du inget fett så det är helt meningslöst.

3. Det spelar ingen som helst roll när på dygnet du äter för det är det totala dagsintaget som räknas men ät absolut inte efter klockan 20.00 för då blir du tjock.

4. För att gå ned i vikt måste du äta mindre mat än vanligt men det är livsviktigt att äta minst två mellanmål förutom dina övriga tre huvudmål.

5. Konditionsträning är jätteviktigt och det bästa sättet att komma i form och gå ned i vikt men du kan ju för Guds skull inte bara konditionsträna, det är HELT meningslöst om man inte också tränar styrka.

6. Man blir tjock av kolhydrater men man måste äta en balanserad kost från alla delar av kostcirkeln.

7. Lågkaloriprodukter är värdelöst men det är ändå summan av kalorier in – kalorier ut som är det viktigaste.

8. Spelar ingen roll hur mycket du tränar för kosten är A och O, men du kan inte banta dig smal för sund viktminskning består till 80% av träning.

9. Det är bättre för kroppen av vara tjock men i hyfsad kondition än smal och otränad, men det är farligt att vara tjock för det sliter så enormt på kroppen.

10. Ät ordentligt med kolhydrater efter ett styrkepass så att kroppen kan bygga upp musklerna men ät bara protein för kolhydrater omvandlas till socker som gör dig tjock.

11. För mycket fett och rött kött kan ge hjärt-kärlsjukdomar men LCHF är kanon för diabetiker och är en säker bantningsmetod.

12. Kroppen måste ha regelbundet intag av näring för att hålla jämn förbränning men 5:2 är the shit och får dig att gå ned snabbt.

13. LCHF, Viktväktarna, pulverbantning, flygvärdinnemetoden och 5:2 är helt totalt olika men alla fungerar perfekt och varje diet är den enda som ger resultat.

Så att exempelvis spinna tre gånger à 30 minuter ger noll effekt? Eftersom det inte kombineras med styrka och passen inte var tillräckligt långa? Och att äta en sallad med bulgur till lunch eller middag är sämre än en stor bit ost med bea? Och om jag bantar så borde jag träna, men om jag tränar borde jag banta? Herregud.


Filed under: Rant, Träning Tagged: hittepå, metod, myt
Read the whole story
Bonheur
3896 days ago
reply
Det här är så jäkla bra sammanfattat! Själv har jag skaffat PT och dietist, så får DE räkna ut hur jag ska äta och träna för att bli fit för själv fattar jag ingenting längre...
iPhone: 64.916489,19.481079
Share this story
Delete